saykar kumlama türkçe English
anasayfa logo
ANASAYFA
ÜRÜNLER
firma logo
FİRMAMIZ
HAKKINDA
referanslar logo
BAZI
REFERANSLARIMIZ
iletisim logo
ULAŞIM
İLETİŞİM
iletisim logo
MAKINA
VİDEOLARI
Sulu Kumlama Makineleri
Otomatik Sulu Kumlama Makinası - Otomatik Sulu Kumlama Makinesi - Otomatik Sulu Kumlama Kabini
SK 1300 OTOMATİK SULU KUMLAMA MAKİNASI TEMEL ÖZELLİKLERİ
Çok yönlü sulu kumlama makinalarımızdan biri olan SK 1300 Otomatik Sulu Kumlama Makinası, dayanıklılık ve işlem güvenilirliği gerektiren sulu kumlama sistemlerinin yoğun kullanıcıları için mükemmel bir çözümdür. Geniş çalışma alanında ve otomatik hız ayarlı döner tablası sayesinde, çok çeşitli parçalarla başa çıkabilir. PLC ünitesi ve kolay arayüzü sayesinde döner tablanın kullanımı ve yönetilmesi kolaylaştırılmıştır. Otomatik işlemede kullanılan radyal kol sayesinde SK 1300 Otomatik Sulu Kumlama Makinası, operatörün ulaşamadığı yüzeylere işlem yapma ve dokunma esnekliği sağlar. Büyük bileşenlerin işlenmesini kolaylaştıran 4 adet kumlama tabancası ile donatılmıştır.
*Konforlu İşlem Sağlayan Ergonomik Tasarıma sahiptir. *Uzun Ömürlü, Güvenli ve Dayanıklıdır. *Her İşleminiz İçin Farklı Programlama Seçeneği sunar. *Reçete Parametreleri, Kontrolü ve Tutarlılıkdır. *Kabine Monte Şebeke Beslemeli Durulama Tabancası kolaylık sağlar.

Saykar; 2003 yılından bu yana çalışma prensiplerini ve tasarımını kendi geliştirdiği basınçlı hava ile çalışan yüzey işlem makinalarının üretimini yapmaktadır. SK 1300 Otomatik Sulu Kumlama Makinası da onlardan biridir.

Makinalarımız Türkiye'de ve yurtdışında çok sayıda firmada güvenle kullanılmaktadır. Bu firmaların bulunduğu ülkelere örnek olarak: Fransa, Bulgaristan, Slovakya, İtalya, İspanya, Almanya, Kosova, Kuveyt, Mısır, Irak, Azerbaycan, Gürcistan sayılabilir.

Sulu kumlama makinalarımız, özellikle hassas kumlama işlemi için tasarlanmış olup, tozsuz çalışma imkanı sunan ve malzemeleri en parlak yüzey kalitesine ulaştırabilen makinalardır.

Sulu Kumlama Prosesi
Sulu kumlama çok çeşitli kullanım alanlarında yüksek kalitede yüzey sonlandırma ihtiyacını karşılamak için geliştirilmiş bir prosestir.

Proses yüzey işlemi için, belirli bir oranda su ve sarf kumu karıştırılarak oluşturulan su-kum karışımını kullanır. Karışım haznesinde oluşturulan su-kum karışımı, pompalanarak kumlama tabancasına gönderilir. Kumlama tabancasında yer alan karışım odasında basınçlı hava ile birleşerek yüksek güçte akış oluşturur. Bu akış bor karbür nozul ile hızlanarak kumlama için ideal püskürtmeyi sağlar. Yüzeye çarpan su-kum karışımı işlevini gördükten sonra, tekrar karışım haznesine dökülerek aynı hat üstünde sirküle olarak sürekli kullanıma olanak sağlar.

Kuru kumlamada olduğu gibi, istenilen yüzeyin elde edilmesinde esas işlevi kullanılan sarf kumu yerine getirir. Tercih edilen sarf kumu, şekil ve boyut seçenekleri istenilen yüzeyin elde edilmesi için geniş seçenekler ve yüksek kontrol imkanı sağlar. Sarf kumu seçiminde yapılacak işlem doğrultusunda öneriler ve teknik bilgiyi sunmaktayız. Sulu kumlama prosesi alternatifleriyle kıyaslandığında son derece temiz ve yüksek kaliteli yüzey sunduğu gibi aynı zamanda nitrasyon işlemini de son derece kolaylaştırır. Sulu kumlama yapılmış yüzeyde nitrojen kolaylıkla difüze olur. Sarf malzemesinin ömrü, hava basıncı, kumlama tabancası sayısı ve kullanım süresi gibi birçok faktöre bağlıdır. Sulu kumlama sistemi kuru kumlama ile kıyaslandığında oldukça düşük miktarda sarf malzemesi kullanır.

Daha önce de belirttiğimiz gibi, akışkan dinamiği sarf kumu partiküllerin yüzeyde kaydırarak daha az agresif ve hassas bir kumlama sağlar. Su, sarf malzemesinin yüzeyden düzenli akışını sağlayarak kalıp yüzeyini ve geometrisini korur. Sulu kumlamanın belirgin özelliklerinden biri olarak, sarf kumu partikülleri suyun akışı ile karmaşık yüzeylerde dolambaçlı yollar bularak girer ve tüm yüzeylerde homojen bir parlatma sağlar.

Sarf kumu seçiminde kumun dayanımı göz önünde bulundurularak yüzeyin sertliğine göre uygun sertlikte kum seçimi yapılmalıdır.
Sulu kumlama haznesi sarf kumu ve su nedeniyle korozyona neden olabilecek bir ortama sahip olduğu için makinelerimizin suyla temas eden tüm kısımları paslanmaz çelikten imal edilmiştir.

Uygulama Avantajları
Sulu kumlama teknolojisi, geleneksel kuru kumlamaya kıyasla daha hızlı, daha etkili ve daha dengeli bir yüzey işleme olanağı sağlar. Sulu kumlama, malzeme üzerindeki köklü kontaminasyonları altta kalan yüzeye zarar vermeden giderir. Aynı zamanda bu proses, parlatma öncesinde kostik temizliği sonrası gerekebilen kurulama için harcanan zamanı ortadan kaldırır.

Sulu kumlama sisteminin önemli avantajlarından bir diğeri ise malzeme yüzeyinde yüksek standartlarda parlatma sağlayarak el taşı ile yapılacak parlatma süresinden zaman tasarrufu sağlamasıdır. Sulu kumlama sisteminde partiküller, kuru kumlamaya göre daha yoğun olduğu için yüzeyden akarak daha yüksek oranda temas eder ve maksimum yüzey kalitesi sağlar.

Böylelikle sulu kumlama prosesinin sağladığı önemli bir diğer avantaj artan yüzey başarısı ile nihai işlemin kalitesini arttırmasıdır. Sulu kumlama prosesi homojen parlatma yaparak üretim için tam başarı sağlar.

Sulu kumlamanın teknolojik üstünlüğü homojen parlatma sağlayarak, kritik yüzeylerin temizlenmesinde kuru kumlamada görülen değişken akış oranlarının neden olduğu olumsuzluklara başarılı bir alternatif olmasıdır. Bazı kuru kumlama prosesleri değişken yoğunluk nedeniyle malzeme yüzeyine zarar vererek üretilen profilin düşük performanslı olmasına neden olur, sulu kumlama için bu söz konusu değildir. Sürekli tutarlı ve homojen yüzey parlaklığı sağlayarak malzeme yüzey kalite başarı oranlarını arttırır.

Sulu kumlama aynı zamanda daha iyi bir çalışma ortamı sunar. Prosese su eklendiği için havada uçuşan kum partikülleri olmaz ve zamanla makine çevresinde oluşabilecek birikmelere engel olur. Bu yüksek düzey endüstriyel hijyen, işletme içerisindeki fazladan temizlik ve bakım ihtiyaçlarını ortadan kaldırır.

Sonuç
Sulu kumlama, proses parametrelerinin çokluğu ve yüksek kontrol edilebilirliği sayesinde kalıpların temizlenmesinde ve kullanıldığı her alanda esnek ve başarılı çözümler üretmektedir.

Bu sorunu gidermek için son yıllarda tozlu, bakımı zor ve görece hantal kalan kuru kumlama makinaları kullanılmaktaydı. Geçen zamanla kalıp hazırlama işlemlerinde bu tekniğin ve proseslerin geliştirilmesi ve yeni bir alternatifin oluşturulması bir ihtiyaç haline geldi. Prosesler hem ekonomik, hem de zaman kazandıran çözümlere ihtiyacın önemini her geçen gün artarak gösterdi.

Dolayısıyla bu çalışmamız sulu kumlamaya geçmenin avantajlarını açıklamak için oluşturulmuştur. Sulu kumlama teknolojisinin kullanılmasında sağlanacak faydaları ve bu teknolojinin arkasındaki bilimsel verileri sunduğumuz bu çalışma umuyoruz ki farklı sektörlerde yeni bir sisteme geçiş için kaynak niteliği oluşturur.

Otomatik Sulu Kumlama Kabini